MAK Aandrijvingen, leverancier van elektromotoren, reductoren, omspannen aandrijvingen als rollenketting, transportketting, kettingwielen en tandriemen.

Nieuws |


 Ecodesign regelgeving

Geplaatst op 03-08-2021

 

De Ecodesign-richtlijn is het wetgevingskader, dat eisen vaststelt voor alle energie-gerelateerde producten in de huishoudelijke, commerciële en industriële sector binnen de gehele Europese Unie. Vanaf 1 juli 2021 geldt de nieuwe EU-verordening 2019/1781. De nieuwe verordening betreft het gebruik van een ecologisch ontwerp van elektromotoren en aandrijvingen, teneinde het elektriciteitsverbruik en daarmee de CO²-uitstoot te verminderen. Wat betekent dit voor de motoren die u bij MAK kunt afnemen? U leest het in dit artikel.

 

Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid staan niet stil. Ook de elektromotoren en aandrijvingen worden steeds duurzamer. De nieuwe uitvoering IE3, maakt het middels het ecologisch ontwerp mogelijk om elektriciteitsverbruik en daarmee de CO²-uitstoot te verminderen.

 

Wat zijn de vereisten?

 

Dit geldt voor:

 

Uitgezonderd zijn:

 

De eisen worden gaandeweg strenger. Met het nieuwe ecologische ontwerp, IE3, zijn we er nog niet helemaal. In het vizier ligt al de nieuwere ontwikkeling, de IE4. De IE4 wordt in 2023 verplicht voor motoren met een vermogen van 75 tot 200 kW.

 

Informatie over de deellastverliezen van de motor bij werking van de frequentieregelaar moet vanaf 1 juli 2022 beschikbaar zijn. Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte.

 


 

Onze partners Motovario, WattDrive/WEG en Carpanelli hebben de vereisten van de nieuwe regelgeving al volledig geïmplementeerd. Elektromotoren die voldoen aan de IE2 of IE3 rendementsklasse zijn uiteraard verkrijgbaar bij MAK.

 

Meer informatie of vragen? Raadpleeg onze specialisten.
Nieuws MAK Aandrijvingen, Sterke schakel in de Supply Chain - Ecodesign-richtlijn, het wetgevingskader, dat eisen vaststelt voor alle energie-gerelateerde producten in de huishoudelijke, commerciële en industriële sector binnen de gehele Europese Unie.

 

Laatste  nieuws:

 

 

Downloads:
Motovario website met Ecodesign (green info)
WattDrive / WEG Ecodesign info
Carpanelli ME | MRE

 

 

MAK Aandrijvingen, specifieke oplossingen, onderwerpen: draaien, ketting , specificaties, ruwe, omgeving, drastisch, gereduceerde, levensduur, kostbare, stilstandtijd, voorkomen, ontworpen, toepassing, Schurende omstandigheden, vervaardiging, bakstenen, tegels, Sovereign, vereisen, verbeterde, weerstand, slijtage, landbouwmachines, baksteenvervaardiging, keramiek, cement, gebonden, metaalbewerking, productie, dakpannen, houtverwerking 
kwaliteit, betaalbaarheid, betrouwbaarheid, prestaties, Renold, A&S, mogelijkheden, assortiment, specialisten, hoogwaardig.

 

Downloads

 

Companybrochure MAK Aandrijvingen - Sterke schakel in de Supply Chain   MAK Aandrijvingen

 

Eerder  verschenen:

 

 

Slijtvaste oplossing bij verhoogde weerstand | Renold Sovereign

 

Samenwerking Carpanelli en MAK Aandrijvingen: standaard elektromotor aangepast tot een uniek exemplaar.

 

Mijlpaal! MAK Aandrijvingen 95 jaar...

 

Grip op de zaak! Polyurethaan tandriem van Megadyne Group.

 

Klantspecifieke aandrijving | Samenwerking MAK - Chiaravalli - Carpanelli.

 

Sinds 1 december 2020 staat onze vernieuwde website online!

 

 


O n z e   m e r k e n   :

 

Meer over Carpanelli Motori Elettrici, partner van MAK Aandrijvingen. Meer over Chiaravalli Trasmissioni S.p.A., partner van MAK Aandrijvingen. Meer over Megadyne, ontwikkelaar en fabrikant van Tandriemen en poelies, onderdeel van AMMEGA en partner van MAK Aandrijvingen. Meer over Motovario, producent van transmissie componenten die voorzien in de mechanische en mechatronische behoeften van alle industriële sectoren. Partner van MAK Aandrijvingen. Meer over Pickert, specialist op het gebied van speciale ketting- en tandwielen, klantspecifieke en in kleine series vervaardigd. Partner van MAK Aandrijvingen. Meer over Rehfuss Drive Solutions GmbH, specialist op het gebied van tandwielkasten, wormwielkasten en variatoren. Expert in vervaardigen van speciale behuizingen of op de toepassing aangepaste reductoren in grote hoeveelheden. Partner van MAK Aandrijvingen. Meer over Renold Plc: producent van rollenkettingen, tandwielen en flexibele koppelingen. Partner van MAK Aandrijvingen. Meer over SPG, producent van kwalitatief hoogwaardige AC-, permanent magneet DC- en borstelloze DC-motoren met aanbouwbare reductiekast en diverse benodigdheden t.b.v. montage. Passende oplossing AC-elektromotoren en -reductoren. Partner van MAK Aandrijvingen. Meer over Watt Drive Antriebstechnik GmbH | WEG, WattDrive ontwikkelt, produceert en verkoopt motorreductoren, 3-fase motoren, frequentieomvormers wereldwijd en biedt een modulair, combineerbaar spectrum van complete motorreductoren | aandrijfsystemen met zijn modulaire motor en versnellingsbak. Partner van MAK Aandrijvingen. Meer over ZMC Italy - Industrial Transport Chains Manufacturer, deze leverancier ontwikkelt producten voor de verkoop van industriële kettingen, standaard en speciaal, met verschillende oplossingen. Partner van MAK Aandrijvingen.